SOS: Pogrešan korak

Prošli put si mi puno pomogao zato ti se opet obraćam za pomoć. Moj problem je takav da sam se smuvala sa drugom iz odeljenja. Ali sam nesigurna, i iako mi se sviđa (ne toliko da odlepim) imam osećaj kao da sam se na neki način pokajala, a opet ne bih htela da ga povredim… Ne znam šta da radim. Baš sam nekako bezveze… Zato mi hitno treba tvoja pomoć!

SAVET: Ukoliko nisi baš sigurna u svoja osećanja prema njemu, i imaš osećaj da si se pokajala, najbolje je da još jednom razmisliš da li želiš da budeš sa njim i koliko ti se zaista sviđa. Ako ne možeš da mu uzvratiš osećanja na isti način kao on tebi, trebalo bi da mu to kažeš. Ukoliko odlučiš da ne ostanete zajedno, smisli fer način na koji ćeš to reći, tako da mu staviš do znanja da razlog nije ništa što je on uradio, već da se ti više tu ne pronalaziš. Nije fer prema njemu da budete zajedno ako se ti ne pronalaziš u toj vezi. Nekad nije prijatno reći istinu, i to može biti bolno za osobu kojoj to govorimo, ali nije ok ni prema tebi, ni prema njemu da ostaješ s njim samo zato što ne želiš da ga povrediš. Što više odlažemo sa istinom, to bude gore na kraju. Budi hrabra i osluškuj i prati svoja osećanja i želje! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.