SOS: Popustila sam u školi!

PROBLEM: Dragi Hej! imam problem i ne znam kako da ga rešim. Nadam se da ćeš da mi pomogneš. Sedmi sam razred i u poslednje vreme sam popustila u školi. Dobila sam nekoliko trojki, a moja mama se mnogo ljuti. I kada se trudum da naučim nešto mnogo brzo zaboravim. Da li imate neki predlog kako da se poboljšam u školi i kako da sve to popravim? Nadam se da će te da objavite ovo jer mi je stvarno potrebna pomoć!

SAVET: Najbolje bi bilo da za početak napraviš plan učenja. Planiranje koliko ćeš dnevno učiti ti sigurno može pomoći. Ipak, pre toga bi valjalo da identifikuješ koji su to predmeti sa kojima imaš problem jer postoje neki koje možeš sama donekle rešiti, a opet za neke druge, poput matematike ili fizike ti može biti potrebna pomoć. Kada je reč o predmetima koje smatraš da možeš sama spremati, možeš isplanirati kako ćeš i koliko dnevno učiti. Npr. možeš ili odrediti broj sati koji ćeš na dnevnom nivou provoditi učeći ili pak možeš odrediti koliko ćeš stranica ili lekcija prelaziti na dan. Što se tiče predmeta za koje ti je potrebna pomoć, prvo možeš pitati nekog od društva iz odeljenja kome taj predmet ide da ti pomogne, ili pak pomoć možeš probati da potražiš od nastavnika lično. Ukoliko niko od njih nije u mogućnosti da ti pomogne, a ti vidiš da ne možeš sama, možeš pitati roditelje mogu li ti pronaći nekog ko ti može održati par privatnih časova sa ciljem da to gradivo zaista usvojiš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.