SOS: Postoje li neke vežbe za skidanje stomaka?

Ćao Hej! Visoka sam oko 160 cm i imam oko 56 kg. Od Nove godine sam radila vežbe za oblikovanje jer imam mršave noge i ruke, slično manekenkama, i to me užasno nervira i zato sam počela sa vežbama da ih malo izoblikujem. To i nije veliki problem. Problem je moj stomak u koji se, bar se meni čini, skuplja sve salo. Svi mi kažu da sam mršava dok ne saznaju koliko imam kg i koliki mi je stomak. Ne ide mi se na bazen baš zbog mršavih i neizoblikovanih nogu i ruku i velikog stomaka. Kada stanem pred ogledalo u kupaćem, osećam se kao manekenka koja je u trećem, četvrtom mesecu trudnoće. Pijem dosta vode, jedino oko ishrane mi je mali problem jer kad idem u školu, moram da jedem u pekari. Postoje li neke vežbe za skidanje stomaka, ili ako može neki savet kako da brže spadne?

SAVET: Treba da znaš da je ta kilaža na tvoju visinu odlična! Nama deluje kao da je veći problem u tome što si tinejdžer i što previše zagledaš sebe u ogledalu i previše obraćaš pažnju na to kako izgledaš. To je sasvim normalno u tvojim godinama, ali probaj da ne pridaješ tome previše značaja. Kad god te uhvate misli kako imaš velik stomak ili tanke ruke i noge, podseti sebe na to kako imaš odličnu kilažu. Što se tiče vežbi, možeš da potražiš na interentu vežbe za zatezanje stomaka, čisto jer ćeš se ti bolje osećati ako preduzmeš nešto oko onoga oko čega nisi zadovoljna. Ali veruj nam na reč da je sa tobom sve ok i da opušteno možeš na bazen. Što se ishrane tiče, ne moraš uvek da jedeš u pekari jer možeš sebi da spremiš neku zdravu užinu i da poneseš u školu. Možeš uvek da poneseš u torbi neku voćku, i to je super ne samo za težinu već i iz zdravstvenih razloga. Pored toga, imaj na umu da i drugi ljudi na bazenu isto više brinu oko toga kako oni izgledaju, nego što gledaju kako izgleda neko drugi. Probaj malo da se opustiš oko toga i da objasniš sebi samoj da ti je građa ok i da si nezadovoljna samo zbog puberteta! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.