SOS: Pozvala sam dečka na rođendan i baš sam nervozna

Imam jedan problem koji me muči. Moj dečko i ja smo u vezi mesec dana i meni je za koji dan rođendan, pa sam ga pozvala da dođe kod mene kući. Moji su to prihvatili i složili se sa tim. Ja sam baš nervozna i stalno razmišljam kako će proći to. Želim da sve bude super i da se dobro zabavimo, plašim se da nam ne ponestane tema za razgovor i da će on posle toga raskinuti. Jako sam nesigurna i ne znam kako da taj dan provedemo što bolje.

SAVET: Sasvim je normalno što se tako osećaš, pogotovo ako ti je ovo prvi put da pozivaš dečka kući. Ipak, previše brineš i previše razmišljaš. Uopšte neće biti tako strašno kao što se plašiš. Imaj na umu da je verovatno i on nervozan zbog cele te situacije (ako je i njemu prvi put da dolazi kod devojke, ili ako prvi put upoznaje tvoje roditelje i slično), i da će isprva možda zbog te vaše nervoze biti pomalo čudno, ali trebalo bi da situacija postane opuštenija ubrzo nakon toga. Pokušaj da ne planiraš mnogo unapred šta ćete raditi i o čemu ćete pričati, već pokušaj da pratiš situaciju, da budeš spontana i da jednostavno ispratiš teme koje vam se budu nametale. Postoji toliko stvari o kojima možete pričati, a sigurno je da će teme jedna po jedna nailaziti, kao kada pričaš sa drugaricama ili sa bilo kim drugim, pa ih prosto prihvati i proćaskajte o svemu. Ako se baš desi da nemate o čemu da pričate, uvek možeš da pokreneš neku temu oko škole, ili oko hobija, nekih serija, filmova, sportova, oko ljudi koje oboje znate i slično. I imaj na umu da nema razloga da raskine zbog takvih stvari. Sem toga, uvek možete da radite još nešto (npr. da pogledate neki film, ili neke video klipove na youtube, da slušate muziku, igrate neku društvenu igru ili nešto slično), sigurno vam neće biti dosadno. Pokušaj da se opustiš i da ne razmišljaš toliko o svemu, stvari će ići svojim tokom i razgovor će sam nametnuti. Pa čak i da bude tišina u nekom momentu i to je okej, nemoj da paničiš zbog toga ili da misliš da je to loše. Uživaj i lepo se provedi! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.