SOS: Preko fejsa mi je rekla da više nismo BFF

Imala sam bff, a i naše majke su takođe bile bff. Naše prijateljstvo je bilo nepobedivo. Iako smo bile na velikoj udaljenosti imale smo rodbinu u istom selu, jedna preko puta druge, bile smo istomišljenice. Delile smo svaki trač i svaku tajnu. Stalno sam mislila na nju sve do dana kada sam ušla na facebook. Rekla je da je našla novu drugaricu koja se skoro doselila i da nas dve više nismo bff jer je ona lepša i navodno “bolja” od mene. Ne znam šta da radim, nadam se da HEJ! ima rešenje za mene.

SAVET: Zaista je tužno ako je baš te reči iskoristila kada ti je to rekla. Ili si ti to tako protumačila? To je velika razlika ukoliko ti to ako vidiš ili ukolko ti ona to kaže. Imaj na umu da prijateljstvo nije isto što i veza, to jest da postojanje jednog prijatelja ne isključuje postojanje i drugog, trećeg ili petog prijatelja. Osoba može imati više prijatelja istovremeno, a nekad čak i sa više njih može zaista biti bliska. Jako je bitno da to shvatimo jer će nam to pomoći da sačuvamo neka prijateljstva koja zbog pogrešnih shvatanja i ljubomore mogu biti izgubljena. Zato ti predlažemo da se javiš tvojoj bff i da joj kažeš da ti nedostaje. Možeš čak i pokazati interesovanje, ali ono lepo i pozivitno, za tu novu drugaricu. Možeš možda predložiti i da se čujete sve tri preko skajpa. Trudi se ako ti je stalo. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.