SOS: Premršava sam

PROBLEM: Imam problem. Svi mi govore da počnem da jedem i da sam kao grana, ali ne vredi. Ja stvarno jedem dosta, i fast food i zdravu hranu i bukvalno sve, ali ne ide. Kod mog tela kao da sve ide u visinu, a ne u debljinu. Imam 13 godina i visoka sam 165 cm i teška 45 kg. Izgledam baš mršavo i to mi stvara probleme, pogotovo u letnjem periodu. Help – šta da radim?! 🙁

SAVET: Hm!? Ne znamo da li si primetila da su ti prvo porasle noge, pa nos? Rasteš nesrazmerno, što je potpuno normalno. Ono što bi mogla da uradiš jeste da potražiš na intertnetu prosečene visine i težine za devojčice tvog uzrasta. A onda sačekaj jedno šest meseci i ponovo izmeri visinu i težinu i uporedi sa prosekom u tablicama. Što se nas tiče, mislimo da ti odlično ide. Samo tako nastavi, gledaj da jedeš tri puta dnevno i da jedeš sve, a ostalo prepusti prirodi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.