SOS: Previše poverenja

PROBLEM: Imam 15 godina i o svemu mogu da pričam sa tatom, o momcima, seksu i sličnim škakljivim temama. Već nekoliko meseci se sviđam jednom dečku i on se sviđa meni i moj tata zna za to. On me je pozvao da dođem kod njega, a tata mi ne da da idem jer misli da nije pametno da ostajemo sami u stanu. Ne znam šta da radim, možda sam pogrešila što sam o tome razgovarala sa tatom, a možda je ipak u pravu. Sa druge strane meni se taj dečko mnogo sviđa i ne želim da ga izgubim. I da li je prerano da stupim u seksualne odnose? Please heeeeeeeelp!

SAVET: Nije lako naći pravi balans, a da svi budu zadovoljni. Pokušaj prvo da misliš na sebe i šta je tebi potrebno. Ne žuri, imaš vremena. Ako znaš šta želiš, onda ćeš znati kako i sa drugima da izađeš na kraj (tatom, dečkom koji ti se dopada). Tvoj prvi put treba da bude onda kada si potpuno spremna, fizički i psihički. Naravno i kada pri ruci imaš sredstva za kontracepciju. Zanemari sva požurivanja i kočenja koja dolaze od drugih. A dotle, šetnje, bioskop, kolači su nešto što sigurno volite tvoja simpatija i ti, stoga za početak tako uživajte u ovom letu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredila: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.