SOS: Previše sam ponosna da napravim prvi korak!

Ovako, imam 16 godina i malo komplikovaniji ljubavni problem. Bilo bi mi drago kad bi odgovorili. Nemam više kome da se obratim. Poruka će biti duga i previše. Sviđa mi se jedan momak već dve godine. Dok smo išli u osnovnu, pisali smo, muvali se 1 ili 2 meseca. Čak smo i izašli, ali on mi je rekao kako nije spreman na vezu i ostale gluposti. Nisam tip devojke da nekog moli itd , pa sam samo bila u fazonu okej, nije problem. Naravno on se meni sviđao, i ja nisam mogla da ne zadrhtim kad prođe pored mene. Posle toga izbrisao me sa svih društvenih mreža. Zatim me followao par puta i isto toliko puta unfollowao. Pre par sedmica ponovo me zapratio ali sam mislila da je ono standardno. Međutim, on se meni posle toga javio. Dopisivali smo par sati, između ostalog nekoliko flert poruka od njega, ali ne previše. Moji odgovori bili su kratki i hladni jer iskreno koliko god se on meni sviđao, neću dopustiti da me neko pravi budalom. To traje još – stalno se javlja, odgovara na storije, lajkuje slike, hvali me… Ponekad i ja pružim neku lepu reč ali ništa previše. Kad god ga vidim pruži mi iskreni osmeh, ali nikad ne priđe da se pozdravi. Šta da radim? Stvarno mi se sviđa, ali sam previše ponosna da napravim prvi korak. Da li je pametno pozvati ga na piće? Moje prijateljice nemaju pojma o tome jer ga baš i ne gotive, vi ste mi jedina nada.

SAVET: Kada se uzme u obzir njegovo ponašanje do nedavno, to što te sklonio sa društvenih mreža i što niste bili u kontaktu duže vreme, možda bi najbolje bilo da sačekaš još malo pre nego što preduzmeš prvi korak. U pravu si, bez obzira na to koliko ti se sviđa, treba prvo da se uveriš u to da će se on ok ponašati prema tebi. Razumemo koliko ti se sviđa i da bi želela da okušaš još jednu šansu sa njim, pa ti zato savetujemo da prvo još malo “izvidiš situaciju” tako što ćeš probati da se više čujete porukama, da više flertuješ sa njim id a pokušaš da ostvariš i neki kontakt uživo sa njim, i da zatim pratiš njegovo ponašanje i pokušaš da utvrdiš da li mu se zaista sviđaš. Ako ti uzvrati vidljivije nego do sad i ako nastavi da se javlja i potencira kontakt, to je znak da možeš da pokušaš ponovo. Pozovi ga na piće i probajte sve ispočetka. Želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.