SOS: Prevrtljiva drugarica

Zdravo pišem vam prvi put i stvarno trebam vašu pomoć. Moja BFF je počela sa mnom da se druži kada se posvađala sa svojom nekadašnjom najboljom prijateljicom. Bilo nam je super – razgovarale smo, družile i pomagale jedna drugoj. Njihova svađa trajala je oko dve godine, ali na kraju su se pomirile. Od onda moja prijateljica se više ne druži sa mnom kao pre. Javi mi se samo onda kada pišemo test da joj pomognem, a s njom se druži. Otpisala me i ne znam što da radim

SAVET: To baš nije ok sa njene strane, i nije ni malo fer prema tebi. Čak i ako se pomirila sa starom drugaricom, to ne znači da vas dve morate da prestanete druženje. Savetujemo ti da pokušaš da popričaš sa njom o svemu tome, pitaj je u čemu je problem, da li zaista misli da više ne možete da se družite. Pokušaj da joj staviš do znanja da to što se pomirila sa drugom drugaricom, barem što se tebe tiče, ne mora da utiče na vaš odnos. Ukoliko, i nakon što budete razgovarale, nastavi tako da se ponaša i da te stavlja po strani, ili još gore – da ti se javlja samo kada joj nešto treba, najbolje za tebe je da se malo distanciraš od nje. Ti znaš da si dala sve od sebe da vaše prijateljstvo bude ok, ali ako ona ne uzvrati istom merom, to nema nikakve poente. Iako bi te to dosta povredilo, znaj da je bolje da se udaljite ako stvari ne funkcionišu kao pre između vas. Naravno, kao što smo ti već rekli, prvo pokušaj da izgladiš odnose sa njom. Želimo ti sreću!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.