SOS: Problem sa BFF

Dragi HEJ!, pišem ti sa nadom da ćeš mi pomoći. Imam najbolju drugaricu, uvek mi je bila dobra, samo što mi je stalno naređivala. Bila sam joj kao rob, sa druge strane uvek bi me saslušala kad sam imala problem i dala mi savete.. Da napomenem ja sam verni MM’er. Sad kad je ona našla novu bff, ja sam i tužna i srećna. Srećna sam jer joj više nisam rob, a tužna jer u mom ili drugim razredima nema normalnih devojčica kako bi se ja družila sa njima. Imam dva prijatelja, ali oni su dečaci. Uvek sam maštala kako imam najbolju drugaricu,kako idemo zajedno na koncerte M&M, kako će da prespava bar jednom kod mene, pa da budemo budne celu noć. Družim se samo sa dećacima (ta moja dva druga) i sa nikim više. Molim vas, dajte mi savet, treba mi drugarica…

SAVET: Postoje zaista kul devojčice koje imaju više drugara nego drugarica. Nekada dečaci mogu biti bolje društvo od drugarica. Sa te strane ne bi trebalo sa tim da se opterećuješ sa tim. Ipak, razumemo tvoju želju da imaš i drugaricu. Daj šansu drugim devojčicama, nemoj u startu imati predrasude prema njima jer ih ipak ne poznaješ dobro. Probaj da ih upoznaš, više pričaj sa njima, saznaj koju šta interesuje, koja šta voli kako bi videla koja tebi najviše odgovara i onda predloži da blejite zajedno kako biste počele da se družite. Budi otvorena i trudi se da čak i kada imaš određeno mišljenje o nekima, da im daš šansu i da probaš bolje da ih upoznaš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.