SOS: Problem sa bivšom BFF

PROBLEM: Dragi magazinu HEJ!, imam problem sa najboljom drugaricom. U stvari, sa bivšom najboljom drugaricom. Družimo se već pet godina i ona me je iskorišćavala, a ja to nisam primećivala. Sada sam shvatila i rekla joj da mi to smeta. Tu nije bilo nikakve svađe, ali posle, kada sam u razredu sela sa Jovanom umesto s njom, ona se naljutila i nije više htela da se družimo. Pošto je videla da na neki način ne može bez mene, jer me svi u razredu vole, počela je da me kopira. Kada joj se obratim da popričamo o svemu i krenemo iz početka, ona samo kaže: “Hahah! Koja si ti kopija! Trebalo je pre na to da misliš.” Šta da radim?

SAVET: Ono što je nama upalo u oko na prvo čitanje pisma jeste da ne vidimo problem, odnosno da si ga rešila. Sve što sada treba da radiš jeste da istraješ u onome što si započela, održavaj distancu sa njom. Ako si ti primetila da te kopira, to vide i drugi. Možeš da proveriš sa nekim drugaricama šta misle o njoj. Za tebe je najvažnije da budeš ono što jesi, jer te zbog toga drugarice vole. U svakom slučaju, tvoja bivša BFF je razotkrivena i to joj ne prija. Valjda će s vremenom naći način da popravi svoje ponašanje. Ostaje ti da istraješ u dobrim odlukama i budi sigurna da na taj način ne može niko da te iskorišćava.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Priredila: psihoterapuet Tanja Dobrić Brankov

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.