SOS: Problem sa drugaricom iz razreda

Dragi Hej, ovo je prvi put da vam pišem, i stvarno se nadam da ćete mi pomoći. Jedna devojčica iz mog odeljenja je ubeđena da smo joj bff. Iako vidi da nije “vođa” grupe misli da moramo da uradimo sve što ona poželi. Postaje stvarno napadna i ne da nam prostora. Stvarno je kao senka. Mi ne želimo da je povredimo, ali ovo mora da prestane. Ne možemo više ovako. Probale smo da pričamo sa njom, ali to je preraslo u svađu koju je ona odbacila i ponašala se posle kao da se ništa nije desilo. Probale smo da je otkačimo, ali ne vredi. Molim vas da nam pomognete. Ne znamo šta da radimo.

SAVET: Ukoliko razgovori ne pomažu, u tom slučaju je nažalost jedini način ignorisanje. U slučaju da vam baš smeta, možete krenuti da je ignorišete. Ipak, pre toga probajte još jednom da popričate sa njom jer je moguće da ona zaista nema druge prijatelje i da vas doživljava bliskima. Ako ni to ne upali, onda krenite sa ignorisanjem. Neće biti lako, a ni prijatno, ali nakon nekog vremena će se valjda otkačiti od vas.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.