SOS: Problem sa nastavnicom istorije

HEJ! Treba mi pomoć! Ovako, idem u 6. razred i imam sve petice, pa idem i na takmičenja. Stvarno volim matematiku i fiziku i odlično mi idu, ali ne i istorija. Ja idem na takmičenje iz matematike i fizike. Nastavnica istorije me ‘tera’ da idem i na istoriju. Jedan dečak iz mog odeljenja ju je odbio i odmah ga je pitala i dala mu 1. Posle je mene pitala da li ću da idem i rekla sam da hoću jer nisam htela da odgovaram. Došlo je takmičenje. Ja sam ga loše uradila. Posle smo imali kontrolni i nastavnica mi je ‘slučajno’ loše sabrala bodove i dala mi 4. Sve sam rekla razrednoj (nastavnici fizike) i ona mi je i rekla da odem na školsko i ništa ne uradim. Istoričarka me je jednom uzela sa dodatne iz fizike i odvela na istoriju. Sutradan sam razrednu pitala što me je pustila i rekla mi je da je to jako napeta nastavnica i da je mogla da napravi neprijatnu situaciju. HELP!

SAVET: To što ta nastavnica radi nikak nije okej prema tebi. Nisi dužna da ideš na bilo koje takmičenje na koje ti se ne ide. Da bi problem rešila, popričaj ponovo sa razrednom i zatraži joj pomoć oko rešavanja te situacije. Kaži da ćeš, ukoliko se to uskoro ne završi, morati da umešaš roditelje. Ukoliko se cela situacija nastavi, obavezno se obrati roditeljima da odu zajedno sa tobom u školu. Niko ne treba da te primorava na nešto što ne želiš! Ukolio bude potrebe, neka tvoji roditelji odu u školu da popričaju sa razrednom i nastavnicom istorije. Nemoj da oklevaš da im se obratiš ukoliko ne uspeš da se samostalno izboriš sa tim.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.