SOS: Problem zvani BFF

Dragi HEJ! pišm ti po drugi put i pošto si mi prvi put pomogao, nadam se da ćeš to učiniti i ovaj. Imam jedan probelm i želela bih da ga podelim sa tobom. Imam jednu drugaricu, koja je ujedno i moja BFF ali ona se stalno druži sa dečacima. Ne u smislu da priča sa njima stalno i da se sa mnom uopšte ne druži nego dok mi prolazimo hodnikom i naletimo na njih oni joj stalno nešto dobacuju, a ona umesto da ih ignoriše, počne da ih juri po celoj školi i da trči za njima. Njima je to zabavno i zato je stalno provociraju, a i njoj je očigledno, čim to stalno radi. Ja baš volim šminku i kozmetiku, a ona ne baš. Kad god joj pokažem nešto sa Facebooka ona gotovo stalno govori da je cute ili tako nešto i uopšte nije zainteresovana za to. Moj prosek u školi je uvek bio 5,00, a njen malo manji i zbog toga je uvek ljubomorna na mene. Kad god dobijem neku peticu i kažem na primer “Jupi!” ili “Too! Yess!” ona kaže “PA BLAGO TEBI!” ali na neki baš drzak način. Probala sam da se družim i sa drugim devojčicama, ali uvek sam rezerva i prilaze mi samo ako nemaju baš nijednu svoju neku “bližu” drugaricu.

SAVET: U redu je da vas dve imate različita interesovanja, ali u drugarstvu mora postojati tolerancije, u smislu da nekad ti njoj popustiš, a nekad ona tebi. Tebi ne mora da se sviđa s kim se ona druži, ali ni ona nije dužna da govori da joj se sviđaju stvari koje ti voliš, ukoliko za njih nije zainteresovana. I to ne treba da predstavlja problem u druženju. Svi se međusobno razlikujemo, ali to ne znači da naše razlike treba da nas udalje. Ipak ako osećaš da ti ta drugarica ne odgovara, ne treba da budeš bliska sa njom samo zato da se ne bi osećala usamljeno. Možete se družiti i bez preterenog zbližavanja (u smislu deljenja tajni npr), ali možete provoditi vreme zajedno u školi i slično. Što se tiče drugih, ukoliko ti neka drugarica ili drug makar malo više odgovaraju od ove prethodne, daj im šansu, probaj da se sa njima bolje upoznaš i zbližiš, možda ti se dopadne sa njima.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.