SOS: Problemi s tatom

Sve devojke iz mog razreda već imaju profile na Instagramu, jedino ja nemam. Imaju ga još od 2. razreda. Ne znam zašto, ali tata mi ne dopušta da ga napravim. Svi mi se već smeju. Ne znam kako da ga nagovorim… I moja drugarica je pokušala da ga ubedi, čak sam mu obećala da neću stavljati svoje fotke, ali nije uspelo! Stvarno ne znam šta da radim!!!

SAVET: Tvoj tata je verovatno zabrinut za tebe, jer društvene mreže iako deluju bezazlene, mogu ipak biti opasne na različite načine i verovatno tvoj tata želi da porasteš još malo kako bi bio siguran da ćeš sama moći da procenjuješ šta je okej a šta nije, a tiče se društvenih mreža. Ukoliko ti je već toliko stalo da baš sada otvoriš nalog na Instagramu, ono što možeš da pokušaš jeste da ga zamoliš da ti objasni šta je to što ga plaši, i da pokušate da nađete rešenje za to. Možeš da mu predložiš npr. da ima uvid u to što objavljuješ ili nešto slično. Ipak, ukoliko on ostane nepopustljiv, ne ostaje ti ništa drugo sem da strpljivo sačekaš dok ti ne dozvoli!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.