SOS: problemi sa bratom

Dragi Hej pišem vam opet , nadam se da ćete mi pomoći. Brat me gnjavi. Stariji je od mene četiri godine i kad god je tu neko društvo on se pravi važan tako što meni govori svašta i ponižava me.  Može neki savet?

SAVET: To baš i nije okej prema tebi sa njegove strane! Normalno je da između braće i sestara ponekad bude svađa i zadirkivanja, a normalno je i da dečaci u tinejdžerskim godinama žele pažnju i stalno se dokazuju. Ali, apsolutno nije u redu da te brat ponižava i zadirkuje samo zato što želi da se dokaže pred drugarima. Na taj način šteti i tebi, ali i sebi: pokazuje da ne poštuje ni sestru, ni mlađe od sebe, što baš i nije dobra karakteristika. Pokušaj da razgovaraš sa njime, da ga zamoliš da to ne radi i predloži mu da se potrudite da budete u dobrim odnosima. Reci mu i da nije u redu da tako prikuplja bodove kod drugova.  Ako to ne upali, reci mu da ćeš morati da nešto kažeš roditeljima. Ukoliko ni ovo ne pomogne, postupi baš kao što si i najavila: potraži pomoć od roditelja.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto:

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.