SOS: Problemi sa kilogramima!

Dragi Hej, imam jedan problem i nadam se da ćeš mi pomoći. Imam problem sa težinom, imam 14 godina, visoka sam 152 cm, a imam oko 55 kg. Znam da to možda i nije previše kilograma ali sam jako niska i izgledam jako smešno. Pošto nemam mogućnost da se bavim sportom, da li mi možete predložiti neki način da skinem par kilograma. Hvala unapred ❤️

SAVET: Pitanje je šta ti podrazumevaš da je sport. To ne mora biti teretana, aerobik ili neka akvinost koja se radi u grupi ili za koju se plaća. Fizička akvitnost može biti trčanje, vožnja bicikle, plivanje, piletes ili bilo koje vežbe koje radiš sama (razne programe koje možeš pronaći na internetu). Pored fizičke aktivnosti, ključ se krije i u ishrani. Najbolje je jesti skoro sve ali umereno. Naravno, brzu hranu, grickalice i sokove treba baš smanjiti na minimum. Više o primerima dobre ishrane, koja pomaže mršavljenje, možeš takođe pronaći na internetu. Ipak, nikako ti ne bismo savetovali da u tome budeš ekstremna ili da držiš dijetu jer to nije zdravo ni za koga, a posebno ne za tebe koja se i dalje razvijaš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.