SOS: Proganja me misao da sam probala cigare

Zdravo imam 16 godina i nedavno sam probala cigare. To nije bilo pod pritiskom društva, niti da bih se dokazala, već zato što sam ja to sama htela, želala sam da vidim šta to ima interesantno u njima. Pušenje mi se zapravo uopšte ne svđa i smatram da je ružno i gadno kada neko puši, i sama sam veliki protivnik toga, ali ipak mislim da u životu treba svašta novo probati, ali ne preterivati. Ja više ne želim da pušim i iako mi to nije bila jedina cigara, rekla sam sebi ne i prestala sam. Sada me samo proganja ta misao da sam probala i da sam uradila ono što najviše mrzim kod ljudi i zbog toga se kajem. Jednostavno ne želim više da budem opterećena time. Nadam se da ste me razumeli i da postoji način da mi pomognete! Hvala u napred!

SAVET: Nema potrebe da toliko brineš oko toga! Kao što si i sama rekla, većinu stvari u životu je ok probati kako bi proverila da li ti to odgovara ili ne. Razumemo da te to muči jer se kosi sa tvojim principima, ali sad si probala i videla si da to definitivno nije za tebe i da ti se ne dopada. Nema razloga da se toliko kaješ i brineš oko toga, već slobodno možeš biti ponosna na sebe što si uspela da se odupreš nečemu što bi loše uticalo na tvoje zdravlje! Pored toga, u godinama si kada još uvek istražuješ sve mogućnosti i pokušavaš da pronađeš sebe negde, i isprobavanje novih stvari je sastavni deo toga. To ti je samo dokaz da si i više nego sposobna da sebi postaviš granice i odbiješ stvari koje ti se ne dopadaju, to je zaista za svaku pohvalu! Zato teraj dalje i ne brini oko toga! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.