SOS: Promenila sam odeljenje

PROBLEM: Treba mi vaša pomoć. Ove godine sam promenila školu i odeljenje u koje sam došla nije me baš najbolje prihvatilo. Pod tim mislim da niko nije želeo da se druži sa mnom itd… Mene su iz tog odeljenja prebacili u drugo i ja se sada plašim da ne bude kao u starom odeljenju. Znam da previše pričam i mislim da ih smaram, ali ne mogu da prestanem da brbljam. Skoro svi kažu da sam se super uklopila, iako ja to ne mislim. Šta da radim da se moje stanje promeni?

SAVET: Nemaš razloga za brigu, jer tvoji drugari iz novog odeljenja najverovatnije ne znaju zbog čega si promenila odeljenje. Nesigurnost ili nelagoda o kojoj govoriš je tu jer je sve još uvek „sveže”, a tvoje brbljanje ti pomaže da se opustiš i približiš drugima kada osećaš napetost. Ono što mi sa strane vidimo jeste da si uspela da se promeniš, i sada je situacija mnogo bolja. Nas interesuje kako si došla do te promene? Tvoje iskustvo može biti od velike pomoći drugim učenicima koji treba da promene školu ili odeljenje iz nekog razloga. Ako si za, mogla bi da nam napišeš kratak mejl o tome kako bismo to mogli da objavimo u časopisu ili na društvenim mrežama. Na kraju te podsećamo da imaš prijatelje iz prethodne škole i nemoj ih zaboraviti. Pozovi ih ponekad ili, ako ste u istom gradu, nađite se i družite kao nekada. To će ti pomoći da osvežiš sećanja da umeš da praviš prava prijateljstva, kao i da ima drugara kojima je stalo do tebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.