SOS: Prvi poljubac

PROBLEM: Imam 15 godina i još se nisam poljubila. Svi pričaju o tome, a meni je neprijatno jer to još nisam doživela. Za ozbiljnu vezu nisam baš spremna, ali htela bih da se konačno desi taj prvi poljubac i da mi padne kamen sa srca. Možda je problem u tome što sam punija pa nemam toliko samopouzdanja. Da li je normalno da u današnje vreme devojka od 15 godina nije doživela prvi poljubac?

SAVET: Jeste. Potpuno je normalno da ne znaš šta i kako treba da radiš. Ali ne brini, nećeš se izblamirati, jer je to refleksna radnja i svi se ljubimo na različite načine. S druge strane, ne verujem da neko može da prepozna da ti “ne znaš” da se ljubiš, a čak i da prepozna, nije sramota jer imaš samo 15 godina. Ono na šta bi trebalo da obratiš više pažnje nije koliko imaš godina i da li si se ljubila već da svoj prvi poljubac pokloniš osobi koja ti se zaista sviđa kako bi ti se i dopalo to što radiš. Ukoliko srce snažno kuca, kolena drhte, dlanovi se znoje, onda je to prava stvar. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.