SOS: Prvo seksualno iskustvo

Ćao. Imam jedno pitanje i biću baš kratak. Zovem se Nikola. Imam 19 godina i trebalo bi uskoro da spavam sa devojkom. Još uvek sam nevin pa me interesuje šta i kako bi trebalo da uradim. Hvala na pomoći.

SAVET: Bilo bi najbolje da sa njom malo popričaš o tome. Možda je i ona nevina, pa se i ona, kao i ti pomalo plaši. Sve i da nije nevina, ovo će joj biti prvi put sa tobom, pa je moguće da i ona ima izvesne strahove. Zato je veoma bitno da pričate o tome jer će strahovi i neizvesnost biti bar za mrvu manji. Nemoj imati velika očekivanja. Pogotovo ih nemoj graditi na osnovu gledanja porno filmova. Prvi put je više vaše međusobno upoznavanje, ali i upoznavanje sebe. Potrebno je samo da se prepustiš i radiš ono što želiš, a što vidiš da ujedno i njoj prija. Prati svoje potrebe ali i znakove koje ti ona bude davala, nastavljaj sa onim što vidiš da joj prija. Nikako nemoj raditi nešto što joj ne prija, ali isto tako, ako tebi nešto ne bude prijalo, reci to. Ne stidi se. Nema potrebe da se mnogo unapred opterećuješ time jer seks nije nešto o čemu se mnogo razmišlja, već se radi prema osećaju i prema potrebama. Ipak, neophodno je da budeš spreman u smislu kupovina perzervativa – OBAVEZNO koristi kondom. To je zaista obavezno i neophodno jer ukoliko ga ne budeš koristio, možeš ugroziti i sebe i nju zbog potencijalnih neželjenih posledica.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.