SOS: Raskinuli smo, ali se stalno muva oko mene

Ćao Hej časopisu! Imam jedan problem i nadam se da ćes mi pomoći. Jedan dečak je pitao moju bff da mu sredi da bude sa mnom. Ja sam njega volela, ali kao druga. Ipak pristala sam, poljubili smo se više puta, dopisivali i viđali se svaki dan jer smo u istom odeljenju. Sa njim se desio moj prvi poljubac. Pre nego što je pitao moju bff da mu “sredi” primetila sam da me gleda, zeza se sa mnom i da pocrveni kad ga pogledam. Ali on je bio sa dosta njih pre mene. Jednog dana bili smo na matematici i ja sam se ceo čas zezala sa jednim drugom, tj. crtala sam mu po svesci i on meni, i onda je on bio ljubomoran i odlučio da mene napravi ljubomornom sa jednom drugaricom iz odeljenja koja je zaljubljena u njega. On je raskinuo sa mnom i rekao je da ostanemo drugari . Nakon dva dana raskinuo je i sa njom i smuvao se sa drugom. I dalje se u školi mota oko mene, i samo hoće da me udari, da se napravi važan, a ima devojku. Ja njega volim. Šta da uradim? Inače, mi od dana kad smo raskinuli ne komuniciramo.

SAVET: Ako već ne možete da funkcionišete zajedno, probaj da iskuliraš neko vreme od njega tako što ćete se malo udaljiti. Ok je da malo budete ljubomorni zbog drugih, ali bezveze je da odmah raskidate zbog toga. Ili to što je on odmah našao dve druge devojčice. Deluje da nije baš ozbiljan oko toga šta oseća prema tebi i da nije siguran kakav odnos želi između vas. Ako posle nekog vremena primetiš da bi on hteo da se nešto ponovo desi između vas, i tebi to bude okej, onda budi s njim. Ipak, ako nastavi ovo ponašanje kakvo je trenutno, možda je najbolje da probaš da ga zaboraviš. Razumemo da ti se mnogo dopada, ali ako to sa vama baš i ne ide najbolje, za tebe će biti bolje da se fokusiraš na neke druge stvari kako bi skrenula misli sa njega. Brzo će ti se dopasti neko drugi i biće sve OK! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.