SOS: Različite grudi

Imam veliki problem. Moje grudi. Nisu jednake veličine i ne znam šta da radim. Leva mi je za broj veća od desne, i to mi strašno smeta. Stalno nosim marame oko vrata, ali šta da radim kad dođe leto i moj problem postane još vidljiviji?

SAVET: To je sasvim normalno! Niko nema potpuno simetričnu levu i desnu stranu tela, ili čak i lica. Većina ljudi ima razlike u veličini sa leve i sa desne strane, tako neko ima jedno stopalo malo veće od drugog, neko ima malo veće uho ili oko sa jedne strane itd. To svakako nije razlog za brigu i nesigurnost. Pogotovo zato što takve stvari drugi jedva da primećuju, ili uopšte i ne primate. Tebi je sada to izuzezno uočljivo jer si toliko sebe opteretila time pa ti deluje kao da svi to vide i registruju – što je sasvim i normalno, jer kada nas nešto muči i kada smo oko tako nečega nesigurni imamo osećaj kao da svi drugi to mogu da primete, kao da je to jedino što na nama vide, dok u stvarnosti to uopšte nije tako. Prema tome, pokušaj da objasniš sebi da nema razloga za brigu ili za stid, i pokušaj sebe da prihvatiš baš takvu. Pokušaj da se opustiš i ne razmišljaš o tome, a kad se desi da ti nagrnu loše misli vezano za to, podsećaj sebe da drugi ne obraćaju pažnju na to što ti smatraš manom. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.