SOS: Razmišljam da pređem na hrono ishranu

Ćao, ovako od kad sam bila mala imam problem sa težinom. Visoka sam 165 cm a imam 60 kg. Prestala sam da jedem slatkiše i grickalice, od pića pijem samo vodu, svakog dana idem na trčanje i vežbam. Razmišljam da probam hrono ishranom, ali me zanima šta biste mi vi predložili.

SAVET: Prvo, zaaista ne zvuči kao da imaš više kilograma. Drugo, moraš da imaš na umu da se ti i dalje razvijaš te da razne dijete i restriktivni načini ishrane tebi mogu doneti više štete nego koristi. Stoga, ako nas pitaš za mišljenje, mi ne bismo podržali ni hrono ishranu, niti bilo kakvu restriktivnu dijetu. Ukoliko želiš da smrašaš (iako smo mi mišljenja da ti to nije potrebno), onda možeš samo probati da izbaciš npr.sokove iz ishrane, a da slatkiše i grickalice svedeš na neki minimum. Uz to, raznovrsnu ishranu (voće, povrće, meso, mlečni proizvodi, žitarice), dosta vode i uz nezaobilaznu fizičku aktivnost, ne samo da ćeš izgledati lepo, nego ćeš se i osećati bolje. Ne lišavaj sebe ničega, samo budi umerena i sve će biti ok.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.