SOS: Rekla sam mu da mi se sviđa i sad imam problem

Dragi Hej, unapred se izvinjavam zbog predugačkog pisma, ali nadam se da ćete moći da mi pomognete. Imam problem sa dečkom koji mi se sviđa. Ja sam ove godine promenila školu (u staroj školi su me maltretirali tako da mi je samopouzdanje na nuli), i u početku je sve bilo divno. Moja najbolja drugarica ide u isto odeljenje, imam nove prijatelje, ali sam se onda zaljubila i tu je nastao problem. Taj dečko mi se sviđa oko 2 meseca, i onda sam odlučila da mu to i kažem (to je bila najveća greška, ali ja sam iskrena osoba i rekla sam mu). Podstakla me je najbolja drugarica jer sam ja uvek važila za “jednu od najlepših devojčica u školi a pride sam i imala iste interese kao i on). Bili smo sami kada sam mu rekla, i on se samo nasmešio i rekao “u redu je” pošto je čuo da mi glas podrhtava. Nakon toga je sve bilo normalno, družili smo se kao da ništa nije bilo. Moja najbolja drugarica je probala da priča sa njim na tu temu više puta, ali bi on to svaki put izbegavao, samo joj je jednom rekao “da će da me se kloni i da nije njegov problem ako sam povređena” (to uopšte ne liči na njega jer je on inače nežna, dobra i osećajna osoba). Ja sam slomljena i plačem svaki dan, ovo samo pogoršava moju depresiju, volela bih da bar budemo prijatelji, ali prosto ne mogu da pričam sa njim. Nadam se da ćete mi pomoći, i izvinite na predugom pismu,nisam mogla kraće da objasnim.

SAVET: Ti si bila vrlo hrabra, i svaka čast na odvažnosti da istupiš i otvoreno kažeš šta osećaš! Njegova reakcija koju si opisala deluje kao da je izazvana time što je tvoja drugarica previše puta pokušala da pokrene tu temu o kojoj on, očigledno, ne želi da razgovara, ili barem sa njom ne želi. Niste krive ni ti, ni ona, jer ste obe samo pokušavale da iskreno pričate o svemu, ali moguće je da je on osetio određeni pritisak nakon nekoliko pokušaja razgovora na tu temu. Razumljivo je što se sad tako osećaš nakon njegovih reči, i daj sebi vremena da malo iskuliraš, da se prašina malo slegne. Takođe, daj i njemu prostora. Ti si svoj deo odradila, hrabro si rekla šta osećaš, a na njemu ostaje da odluči šta će sa time što si mu rekla. U životu se ponekad desi da jedni drugima ne možemo da uzvratimo osećanja, nekad smo mi ti koji ne mogu da uzvrate, a nekad se baš nama dogodi da simpatija ne može da nam uzvrati. Tada je ok da budemo tužni, slomljeni, neraspoloženi, da plačemo, i ok je da to traje neko vreme, ali nakon toga moramo to da prihvatimo i da nastavimo dalje, dok ne naiđe neko drugi ko će nam se dopasti. Znamo da ti u ovom trenutku sve to deluje nemoguće i besmisleno, ali veruj nam da će uskoro biti lakše, samo daj sebi vremena da prihvatiš celu situaciju. Kad osetiš da si ti ok sa svim tim, da te je prošlo, onda možeš da pričaš sa njim o tome da se vratite prijateljstvu koje ste imali pre nego što se sve to desilo.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.