SOS: Roditelji mi ne dozvoljavaju da dovedem dečka u kuću

Imam 15 godina, i sa dečkom sam koji je stariji od mene godinu dana, zajedno smo više od 4 meseca. Svaki put kada pitam mamu ili tatu da li moj dečko može da dođe kod mene oni odmah odbruse ”NE”. Kada zatražim razlog zbog čega mi ne daju, kažu da nema neki određeni razlog. Čak mi ne daju da idem kod njega, ali ja sam to radila krišom. Kada smo sami u njegovoj sobi, obično smo za kompjuterom, gledamo neki film, ili smo na Facebooku ili tako nešto. Pokušala sam nekoliko puta da im objasnim da nećemo da radimo ništa loše, ali oni ne žele ni da me saslušaju. Ne znam šta da radim, pomozite mi molim vas!

SAVET: Tvoji roditelji verovatno misle da je još uvek rano da dečko dođe kod tebe. Roditelji često brinu, i pokušavaju da nas zaštite od svega, čak i kada nama deluje da je to preterano. Ukoliko su za sada nepopustljivi, savetujemo ti da budeš strpljiva i da sačekaš još malo. Kada vaša veza bude bila još nešto duža, pokušaj opet da ih pitaš. Ukoliko budete duže zajedno, tvoji će videti da je to nešto ozbiljnije i vredno negovanja. Onda možeš da im objasniš da ti je zaista stalo do njega, i da vam dobro ide, i da želiš da ga i oni upoznaju kako bi se i sami uverili u to. Znamo da si trenutno nestrpljiva, ali je vreme nekad najbolji način da steknemo poverenje onih do kojima nam je stalo. Imaj na umu da tek ulaziš u veze, i da je tvojim roditeljima takođe sve to novo i neobično, i sve to predstavlja jednu novu situaciju kojoj oni treba da se prilagode.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.