SOS: Roditelji mi ne veruju!

Dragi Hej, imam 12 godina. Izgubila sam poverenje roditelja…Volela bih da ga mogu nekako vratiti, samo ne znam kako. Zabranili su mi da idem sa drugaricama, kompjuter i telefon. A jako bhi volela da mogu opet da mi veruju. NADAM SE DA MI MOŽETE POMOĆI!

SAVET: Nisi nam u obraćanju navela zbog čega si izgubila njihovo poverenje, to jest šta se to desilo pa je do toga došlo. Šta god da je u pitanju, potrebno je da sa njim o tome otvoreno razgovaraš. To neće biti ni prijatno, niti lako ali može pozitivno uticati na vaš odnos. Pre svega, bilo bi korisno da se izviniš zbog toga što si uradila (pretpostavljamo da si uradila nešto što je izazvalo takvu reakciju tvojih roditelja). Potom im možeš reći zbog čega si se tako ponašala, o čemu si razmišljala, ali iznad svega koje si pouke iz toga izvukla. Bitno je da oni shvate da učiš na greškama i da uviđaš posledice svojih postupaka. To može dosta pomoći vašem odnosu i povratku na prethodno stanje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.