SOS: Roditelji mi zabranjuju da viđam dečka

Pre tri meseca sam počela da izlazim s jednim super dečkom. Dobro se slažemo, baš smo zaljubljeni i sve bi bilo idealno da se nisu umešali moji roditelji. On je od mene stariji tri godine (ja imam 15) i njima to užasno smeta. Kažu da je prestar za mene, da samo želi da me iskoristi jer sam mlada i da bi mi bilo mnogo bolje da izlazim sa svojim vršnjacima. Pokušala sam da ih razuverim, ali sad su mi zabranili da ga viđam. Mi smo jedno bez drugog veoma nesrećni i čak razmišljam o begu od kuće samo da bismo bili zajedno.

SAVET: Beg od kuće nije uopšte dobro rešenje i može samo dodatno da zakomplikuje stvari, te nemoj to nikako da radiš. Tvoji roditelji bi se samo zabrinuli, a kasnije bi se verovatno još više naljutili na tebe. Ono što umesto toga možeš da probaš jeste da popričaš sa njima o svemu tome. Pokušaj da izbegneš svađe sa njima i da ozbiljno porazgovarate na tu temu. Objasni im kako se osećaš u vezi sa njim i koliko bi ti značila njihova podrška. Objasni im kakav je prema tebi, i razmisli o tome da ponudiš da ih na primer upoznaš sa njim ako bi im bilo lakše. Možda malo popuste ako vide kakav je. Ipak, ako to sve ne prođe kako ti budeš želela, savetujemo ti da ih nikako ne lažeš i da se ne kriješ od njih, jer ako to saznaju izgubićeš njihovo poverenje. Ukoliko ni nakon svega ne odobre vašu vezu, predlažemo ti da ih, koliko god ti bilo teško, poslušaš. Ne znači da kasnije, kad još malo budeš starija, nećete moći da budete zajedno. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.