SOS: Roditelji ne znaju da imam profil na Instagramu

Roditelji mi ne znaju za Instagram profil, a moji vršnjaci i ostali isto imaju. Kako da im kažem? Plašim se. Naročito šta će mi tata reći, mami ću nekako lakše reci. A imam ga godinu dana u tajnosti od roditelja!

SAVET: Sama kažeš da ti je lakše da pričaš sa mamom, pa možeš to da iskoristiš. Možeš prvo njoj da kažeš, i da joj objasniš zašto si krila tako dugo od njih, kao i zašto ti je važno da imaš nalog na instagramu. Budi iskrena prema njoj. Možeš i da je pitaš da ti pomogne da kažeš i tati, ako ti je već toliko frka oko toga. Budi spremna na to da će ti verovatno zameriti to što si im nešto prećutala, i da će možda izraziti negodovanje. Ali sigurno se možete dogovoriti oko svega toga. Uopšteno, što se tiče odnosa sa roditeljima, oni ne moraju baš uvek sve da znaju, ali budi pažljiva oko toga šta im prećutkuješ jer kasnije mogu biti nepoverljivi oko nekih važnijih stvari.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.