SOS: Samo se gojim

PROBLEM: Imam velik problem s viškom kilograma. Već dva meseca pokušavam da smršam, ali ništa se ne događa. Samo imam osećaj da se još više gojim. Vežbam svaki dan i pokušavam da jedem manje porcije hrane s više voća i povrća. Postajem sve nesigurnija u sebe i gubim nadu da ću jednog dana uspeti da smanjim kilažu. Celu situaciju dodatno pogoršavaju dve osobe koje me vređaju na račun debljine iako im nikad ništa nisam uradila. Šta da radim? Očajna sam!
Nesigurna 🙁

SAVET: Prvo, zanemari sve komentare zlobnika koji ti se rugaju, samo ih ignoriši. A što se ishrane tiče, možda tebi više odgovara kombinacija povrća i proteina, kao što je meso, riba i slično, sa manje voća… Naravno, nastavi da vežbaš. Ako to ne upali, poseti lekara, možda bi trebalo da uradiš neke analize…

Pot. Ah ta vaga, nikako da pokaže manju brojku!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Priredile: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov i Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.