SOS: Družim se sa drugaricama koje me ismevaju

Družim se s dve devojke koje bih volela da mogu da nazovem drugaricama. Čudno se ponašaju prema meni, pred većim društvom me ismevaju i nikad ne uvažavaju moje mišljenje. Kad sam s njima, ako nešto kažem poklope me i rugaju mi se. Uvek ja njih zovem da se družimo. Čak ih često i častim pićem ili nekim slatkišem, a one to nikad ne čine za mene. Šta da radim? Inače nemam puno prijatelja i ne bih volela da i njih izgubim.

Anja

SAVETI: Tvoje nazovi drugarice su svesne tvoje situacije s prijateljima i zbog toga se tako i ponašaju. Zato ti predlažemo da za početak prvo pokažeš svoje ja i da im se suprotstaviš, jer u suprotnom se ništa neće promeniti. Moraš da držiš do sebe, da budeš jaka ličnost, a ne da se ulizuješ drugima samo da bi te prihvatili u društvo. Pokaži da možeš i bez drugarica, i nikako nemoj dopustiti da te drugi gaze. Ako nešto ne preduzmeš, postaće još gore.

Ove dve devojke ti nisu prave drugarice i očigledno koriste to što su shvatile kako su ti očajnički potrebne i da si spremna da uradiš sve samo da se družiš s njima. Ali mi smo ubeđeni da ti možeš da izađeš kao pobednik. Prestani da im se javljaš neko vreme, reci im da si užasno zauzeta i u gužvi. U međuvremenu osmisli sebi nove aktivnosti, upiši bilo koji kurs ili počni da treniraš neki sport. Tako ćeš steći samopouzdanje, a i proširićeš ekipu poznanika, pa ćeš sigurno pronaći i osobu s kojom bi mogla da se družiš. I pokazaćeš svima da ceniš sebe, a to je najvažnije.

Foto: Pixabay

2 Comments

  1. One su ocito svjesne tvoje situacije zato te tako ismijavanju. Znaju da nemas puno prijatelja, pa zato misle da mogu raditi sta god hoce, misle da ces se ti nastaviti lijepo ponasati prema njima sta god da one rade tebi. Ti im trebas dokazati upravo suprotno, da ti nisi ovisna od njih. Ako se budes nastavila druziti s nijma, nijhovo ruganje ce ti izazvati puno negativne energije zbog cega ces se osjecati lose i tuzno. Mozes to promijeniti. Pokusaj na pristojan nacin udaljiti se od njih i prestati ih kontaktirati, kad se trebate drugi put sastati negdje reci im da si zauzeta i vise puta to uciti. Na ovaj nacin ce se one udaljiti od tebe i ti ces imati vise prostora u svom zivotu za nove divne ljude koje zasluzujes. Takvi ljudi te mogu uciniti da se osjevas puno sretnije i veselije. Nemoj se bojata da ako prekines kontakt sa tim drugaricama da ces ostati sama bez ikog. Samo ces upoznati jos bolje drugaric s kojima ces se super osjecati, ali da bi to ucinila moras prekinutu kontakt sa ovim drugaricama. Tvoja licna sreca je najbitnija i ne dozvoli da ti iko to oduzima.

  2. Ja sam isto tako prosao Ali sa jednim drugom imam ih puno pridjem devojci odbila me on poceo da se smeje I one sa njim vratim se za sto uzmem pikslu kad Sam ga puko krv ga je oblila poceo Sam da ga sutiram pobesneo sam dosle I one izvinjavaju se jedva me smirili sto znaci batine su zakon Ja mislim da bi ga ubio na mrtvo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.