SOS: Seksualna želja

PROBLEM: Imam jedan problem. Skoro sam odgledala porno film sa pripadnicama istog pola. Kod mene je to izazvalo seksualnu želju, a pre toga su me privlačili muškarci. Nikada nijednu pripadnicu mog pola nisam posmatrala sa tom nekom seksualnom željom. Molim vas, pomozite mi, želim da znam da li je ovo samo neka prolazna faza?

SAVET: Nema razloga za brigu. Ova faza je prolazna i pomalo zbunjujuća za većinu tinejdžera. U tvojim godinama je normalno da se preispituješ oko seksualnosti, da se interesuješ za svoje telo, a i da se javljaju i erotska uzbuđenja pri posmatranju istog pola. Ono što ti se trenutno dešava spada u tzv. “homoerotsku“ fazu kada nema prave seksualne zainteresovanosti za osobe suprotnog pola, a time ni za osobe istog pola. U stvari, sada si u fаzi pre potpunog seksualnog sazrevanja. U fazi potpune seksualne razvijenosti (telesne i emotivne) znaćeš jasno ko te seksualno privlači i šta te to konkretno privlači ka toj osobi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.