SOS: Shvatila sam da ne značim mnogo drugarici

Pre nekoliko dana posvađala sam se sa dve jako dobre drugarice, koje su mi do tada bile ustvari najbolje drugarice, ili sam barem tako mislila. U poslednje vreme imam osećaj da me izbegavaju. Još prosle godie u mom prisustvu dogovorile su se da idu na film, bez da me pozovu sa njima. Tada im nisam zamerila. Ali pre nedelju dana, poželala sam da se cela naša družina okupi (nas pet drugarica) i svaku sam pozvala, ali njih dve su se već nešto dogovorile bez da pozovu ikoga više. To me ne bi povredilo da sam ja njima uradila nešto slično, ali nisam. Uvek ih molim da izađu sa mnom iako uvek imaju izgovore. Jednoj od njih sam sve to napisala. Na prvu poruku mi je odgovorila primereno, da bi nakon nekoliko mojih poruka napisala samo “Ok”. Najviše me povredilo to što sam shvatila koliko joj je svejedno. Ne znam da li da joj pošaljem poruku i da se pomirimo ili da sačekam da se ona javi meni?

SAVET: Nažalost, nismo sigurni koliko bi ti to dopisivanje sa njima pomoglo jer se čini da im zaista nije stalo. To nije lepo, pogotovo što je tebi do njih stalo ali to je činjenično stanje. Ti ako želiš, možeš poslati poruku i toj drugoj drugarici, ali se ne nadaj previše. Predlažemo ti da i ti njih kreneš da ignorišeš, da sa njima budeš samo kao poznanica na “ćao – ćao” i da probaš da pronađeš druge drugarice kojima će zaista biti tu za tebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.