SOS: Simpa, drugarice i lažan profil

Dragi Hej, pišem ti često i nadam se da ćeš mi pomoći. Pa ovako, krenula sam u srednju školu i svideo mi se jedan dečko. Ja sa njim ne komuniciram jer ga ne poznajem baš najbolje. Primetila sam da on mene stalno gleda i pomislila sam u jednom trenutku da mu se dopadam, ali to moje razmišljenje je propalo jer taj dečko non-stop priča sa drugim devojkama i dok sa njima priča smeje se i gleda u mene. Meni je to kao neka sprdnja, barem takvo razmišljenje imam. Drugo – kod tog dečka mi se ne sviđa što je on napao mene i dve drugarice da smo mi napravile jedan lažan profil, i mi smo mu to rekle da nismo tj. njih dve su govorile u moje ime, ali on mene nije ni pomenuo u toj priči. Moja bff je pričala sa njim i tako je providno ispalo da se ona zaljubila u njega jer kada je završila priču o tom lažnom profilu rekla je ”sladak je, ali ne bih bila sa njim”. Stvarno ne znam šta joj to znači, čak i pišu poruke na instagramu o toj devojci koja je napravila lažni profil. Pomoć hitno!

SAVET: Što se tiče tog dečka, ukoliko ti se ranije učinilo da se i ti njemu dopadaš, ne mora da znači da to nije tako samo zato što priča sa drugim devojkama. Predlažemo ti da i dalje pratiš njegovo ponašanje, da li te gleda, da li ti se smeška, da li deluje kao da želi da se upoznate i slično. Jasno je da se situacija malo zakomplikovala time što je on “napao” tebe i te drugarice, ali s obzirom da kažeš da nije tebe direktno spominjao, možda kasnije, kada se malo slegne prašina, dobiješ priliku da ga upoznaš i saznaš nešto više o njemu. Što se situacije sa drugaricom tiče, deluje da postoji mogućnost da se on i njoj sviđa. E sad, pitanje je da li si ti njoj rekla da se tebi on sviđa već neko vreme, jer ako jesi, i ako ona zna za to, čudno je ako pokušava nešto s njim bez obzira na sve. Ipak, uvek postoji mogućnost da si pogrešno protumačila njeno ponašanje, te ti savetujemo da popričaš sa svojom najboljom drugaricom. Možda jeste malo neprijatno otpočeti razgovor na tu temu, ali možeš npr. da kažeš da želiš da je pitaš nešto, jer ti se učinilo da joj se on sviđa, pa bi želela da znaš jel’ zaista tako. Nemoj da zvučiš kao da je napadaš, jer svakako to nije razlog da se svađate i pokvarite prijateljstvo. Ukoliko se ispostavi da su tvoje sumnje tačne, da vam se sviđa i jednoj i drugoj, na obema je da odlučite šta ćete sa tim. Savetujemo ti da dobro razmisliš o tome šta ti je prioritet i šta želiš da postigneš, nemoj da donosiš ishitrene odluke, već daj sebi vremena da smisliš šta je to što želiš da joj kažeš. Nadamo se da ćete uspeti situaciju da rešite tako da sačuvate prijateljstvo. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.