SOS: Simpatija me mrzi

PROBLEM: Imam 11 godina i simpu koji me mrzi! Pošto sedim pored njega mesec dana, malo se i smirio za razliku od prošle godine. Voli da me zeza i to mi se sviđa, ali često kada ga sasvim slučajno dotaknem, on se samo pomeri od mene što više može. Pozamljujemo stvari jedno od drugog, ali me i dalje mrzi. Kada ga pitam koga sve mrzi, on odgovori: “Samo tebe”. Jednom je na času matematike sa mnom čak delio lenjir, a posle pet minuta ga je sakrio i mislio da nisam videla. Pomozite mi. Šta da radim? Joka

SAVET: Svaki dečak u 11. godini ne bi želeo da se u školi priča da mu se sviđa neka devojčica. Možda ako se zajedno vraćate kući posle časova, započni neobavezan razgovor sa njim i npr. pitaj šta radi u petak i da li hoće da idete zajedno na klizanje ili u bioskop? To je prilika da vidiš kako će se ponašati prema tebi u drugim situacijama. Ako želi da provodi vreme sa tobom van škole, to je jasan znak da se i ti njemu dopadaš. Možda je previše stidljiv, pa mu je potrebno neko vreme da ti uzvrati. A možda mu i nisi simpa, ali ništa zato, škola je puna dečaka kojima se dopadaš, a da to nisi ni primetila.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.