SOS: Simpatija i muke sa drugaricom

Ovo je jedan onako da kažem, veliki problem. Imam 14 godina i najbolju drugaricu sa kojom se družim već 6 godina. Jedan dečak koji je godinu dana mlađi od mene je zaljubljen u mene, dok se meni sviđao njegov najbolji drug. Smuvala sam se sa njegovim drugom, bili smo zajedno i poljubili se puno puta. Nakon 2 nedelje sve se promenilo. Više mi se nije sviđao kao nekada, da bih kasnije saznala da mi se uopšte ne sviđa. U međuvremenu, moja najbolja drugarica se zaljubila u tog dečaka koji je bio zaljubljen u mene. Nakon nekog vremena, polako je počinjao da mi se sviđa taj dečak kojem sam se sviđala. On je saznao za to i rekao kako se ja njemu i dalje sviđam, ali kako je on odabrao svog najboljeg prijatelja (mog bivšeg dečka). Ja sam za to vreme bila u svađi sa svojom najboljom drugaricom. Sada je sve nekako rešeno. Međutim, u poslednje vreme čula sam da ona svašta priča iza mojih leđa i da širi laži. Meni i njoj se sada sviđa isti dečak. Taj dečak kaže da se njemu sviđam ja. A mnogi kažu da je on rekao da se ljubio sa nekom. Ne znam da li je to istina, pogađa me svakako. Molim vas da me savetujete sta bih sada mogla da uradim. Ljubav, prijateljstvo? Da li je to pravo prijateljstvo? Ukoliko ste razumeli pošto je jako komplikovano. Hvala unapred.

SAVET: Ako ti je stalo do te drugarice, trebalo bi da popričaš sa njom i da probate da rešite probleme koje imate. Dečaci dođu i prođu, pogotovo u tom periodu u kom si ti sad, i postoji mogućnost da ti se vrlo brzo dopadne nego drugi, i da na kraju ispadne da si bezveze izgubila drugaricu zbog toga. Na tebi je da razmisliš šta ćeš da uradiš, da razmisliš šta bi ti najviše volela i koji bi tvoj izbor bio. Ipak, naš savet ti je da, s obzirom da se toliko dugo družite, probaš da pričaš sa njom o svemu tome. Proveri da li ti je stvarno pričala iza leđa ili su to samo priče, ako jeste, zašto je to radila, popričajte o tome što vam se sviđa isti dečak i smislite kako biste to mogle da rešite. Pokušajte da utvrdite zajedno koliko je i dalje funkcionalno vaše prijateljstvo i da li je moguće popraviti stvari tu. Sama ćeš proceniti da li je vaše prijateljstvo i dalje vredno truda ili ne. Nadamo se da ćete uspeti da izgladite odnose i rešite problem koji imate. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.