SOS: Drugarici su svi važniji od mene!

Imam problem sa najboljom drugaricom. Poslednjih nekoliko meseci se ne družimo kao pre. Ona meni uopšte ne posvećuje pažnju i uvek su joj svi važniji od mene. I ne osećam se opušteno pored nje, pre smo se stalno družile, a sada samo u školi. Mislila sam da je to neki prolazni period, ali ona se i dalje ponaša kao da nisam tu. Jednostavno ne mogu da razumem, zašto?

SAVET: Odgovor na to pitanje ima samo ona. Stoga, zaista je neophodno da o ovome sa njom pričaš. Bitno je da joj kažeš kakav je tvoj utisak kada je reč o vašem drugarstvu, kao i kako se zbog toga osećaš. Pokušaj da to kažeš tako da više zvuči kao deljenje tvojih misli i osećanja, nego kao neko optuživanje jer u zavisnosti od toga kako budeš sve to iznela, zavisiće i njena reakcija. Posle razgovora osetićeš i videćeš i sama ima li svrhe da se trudiš oko nje ili je ipak vreme da se na vaše prijateljstvo stavi tačka.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.