SOS: Spavala sam sa najboljim drugom nekoliko puta, a on se ponaša kao da ništa nije bilo među nama

Zdravo! Imam veliki problem. Imam 18 godina i već tri godine sam zaljubljena u najboljeg druga i ne znam više šta da radim. Dosta puta smo bili zajedno na veče, čak smo više puta i spavali zajedno, ali sve se završi i posle toga se svako ponaša kao da ništa nije ni bilo. Mislim da je ovo sve otišlo predaleko, ali ja stvarno ne znam više šta da radim, mnogo ga volim!

SAVET: S obzirom na to da ti prema njemu osećaš nešto više od prijateljstva i da si nezadovoljna trenutnim odnosom sa njim, predlažemo da popričaš sa njim o tome. Ako nastavite da ćutite o tome, ni on neće saznati kako se ti tačno osećaš, a ni ti nećeš biti sigurna da li on oseća nešto prema tebi. Moguće je da se on slično oseća, ali da mu je, kao i tebi, frka da pričate o tome. Ako želiš da se nešto promeni i da budeš sigurna “na čemu si”, skupi hrabrost i pokreni tu temu. Pitaj ga šta se to tačno događa između vas i objasni mu kako se ti osećaš oko svega toga, kao i šta osećaš prema njemu. Onda zajedno smislite šta ćete dalje. Možda bi i on želeo nešto više sa tobom, zato bi trebala da ga pitaš o tome. Ukoliko se ispostavi da on ipak nije za to da “ozvaničite” vaš odnos, važno je da znaš da ne treba da nastavljaš da budeš s njim na jedno veče ako si posle toga nezadovoljna i tužna. Okej je što vam je lepo kada ste zajedno na veče, ali ako bi ti želela nešto više od toga i ako se sutradan osećaš smoreno jer se na toj večeri i završilo, verovatno je za tebe bolje da više to ne radiš. Kapiramo da imaš tremu oko svega toga, ali stisni zube i započni razgovor na tu temu. Držimo ti fige da sve prođe super! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.