SOS: Sreli smo se posle dve godine, drugarica kaže da je to sudbina

Dragi HEJ!, često ti pišem i nadam se da ćeš mi i ovom prilikom odgovoriti. Pa ovako – brat moje najbolje drugarice je trenirao fudbal pre dve godine. Tada sam imala 12 godina i kada sam dolazila na te treninge sa mojom bff svideo mi se jedan dečko, stalno sam ga gledala i on je mene stalno gledao, pomislila sam u jednom trenutku da se i ja njemu sviđam. Prošlo je nekoliko dana i mi nismo dolazili nikako na te treninge jer smo imali mnogo obaveza. Zatim prošlo je nekoliko meseci, moja bff je pitala njenog brata da li taj mali koji mi se svideo trenira i dalje on je rekao da ne trenira. Međutim sada imam 14 godina, prošle su dve godine od našeg gledanja, saznala sam da smo u istoj školi i da smo ista smena, ali nažalost ne i odeljenje. Moja drugarica je rekla da je to sudbina, od početka školske godine on mene gleda i kada je nešto pričao sa njegovim drugom on je mene pogledao i nasmijao se. Moja drugarica je odmah predpostavila da se zaljubio u mene, jer ja kad sam izašla napolje on je u isto vreme izašao sa njegovim drugovima i nešto su se smejali i komentarisali su kad sam otišla: njegovi drugovi su rekli “otišla ti je mala”. Na velikom odmoru izašli smo u isto vreme, njegovi drugovi i on i mi smo takođe izašle. On je bio ispred, a mi iza i on se odmah okretao i osmehivao se. Moje drugarice kažu da mu se sviđam, ja baš ne mislim tako jer ja sam ga videla sa jednom curom iz njegovog razreda napolju pitao je za igricu i još su nešto pričali. Šta vi mislite o ovome?

SAVET: Svakako da postoji mogućnost da mu se sviđaš, pogotovo kada se uzme u obzir njegovo ponašanje koje si nam opisala. To što priča sa nekim drugim devojčicama ne mora da znači da mu se svaka od njih sviđa. Ipak, i pored svih tih signala, i dalje ne možeš biti sasvim sigurna dok ne stupite u neki razgovor ili nešto slično. S obzirom na to da se često smeškate jedno drugom i da njegovi drugovi bacaju fore kada prođete jedno pored drugog, slobodno mu se nekad javi u prolazu, ili mu pošalji poruku na nekoj društvenoj mreži. Takođe, ako ti se nekako “namesti” zgodna situacija, započni sa njim neki razgovor – to može biti neka neobavezna tema, vezana za školu ili nešto slično. Možda se i on više ohrabri kada vidi da mu uzvraćaš signale. Budi hrabra i lagano preduzimaj neke korake ka tome da se bolje upoznate. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.