SOS: Šta je orgazam?

PROBLEM: Imam 15 godina i mnogo stvari me zbunjuje kad je reč o seksu. Dosad sam se samo ljubila s dečkom, ništa više. Moje drugarice stalno pričaju svoja iskustva sa momcima i govore o nekim stvarima koje su meni nepoznate. Ne želim da ih ispitujem detalje jer se bojim da ću ispasti glupa i neznalica. Evo, zanima me šta je to orgazam, može li se doživeti samo ljubljenjem?

SAVET; Kao prvo, ne treba da se osećaš loše jer manje znaš o seksu od svojih drugarica, svako ima svoje vreme za spoznaju seksualnosti. Dakle, orgazam je vrlo intenzivan osećaj užitka koji se doživljava tokom seksualnog odnosa s drugom osobom ili masturbacije. Orgazmi mogu biti slabijeg i jačeg intenziteta, zavisno od osobe i odnosa s partnerom. Prilikom orgazma u telu se događaju razne promene, pojačavaju se otkucaji srca, ubrzava se disanje, mišići se zatežu, i potom dolazi do neverovatnog osećaja opuštanja i zadovoljstva.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredila: Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.