SOS: Stalno se svađam s BFF!

PROBLEM:Dugo želim nekome da ispričam ovo, ali nemam kome, a i niko ne može da me posavetuje tako dobro kao ti. Dakle, imam drugaricu sa kojom se znam od petog razreda. Mnogo se lepo družimo, ali smo veoma različite. U poslednje vreme jako se loše slažemo, stalno vičemo jedna na drugu, svađamo se oko sitnica, u stvari, ona se na mene ljuti za svakakve gluposti. Ne znam zašto, ali kad god joj nešto uradimo, na primer, druga drugarica i ja, ona se naljuti samo na mene, a ne i na nju. To me nervira, kao i to što nikada ne želi da mi kaže zašto se ljuti? Šta da radim, zašto naše prijateljstvo postaje toliko nestabilno, a do juče je sve bilo u redu? Šta nas to udaljava?

SAVET: Da ste mlađe, to biste rešile na jednostavniji način, jer svađe tada nisu bile tako burne kao sada. U tinejdžerskom dobu osobe se “lakše i jače” ljute i potrebno je neko vreme da se glava “ohladi”. Verujemo da si i ti takva ponekad. Ipak, čini nam se da nesuglasice koje imate samo vas dve možete rešiti. Videla si i sama da i kada je uključen još neko, ona se ljuti samo na tebe. To je jasan znak da joj značiš i da ne želi da se na taj način ponašaš prema njoj. Evo predloga kako da rešiš ovu situaciju. Kada god možeš budi uz drugaricu. Pokaži joj da ti je stalo do nje. Takođe, obrati pažnju šta je ljuti i izbegavaj te situacije. A možeš organizovati i neko druženje samo za vas dve (da odete u “Mek” ili na kolače), jer je to divna prilika da se lepo provedete, a onda i popričate o nesuglasicama koje imate.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.