SOS: Strah od zubara

PROBLEM: Imam 13. godina i radim za jednu modnu agenciju. Prijavila sam se zato što imam lepu kosu i lep osmeh. Međutim, zubarka mi je rekla kako možda imam neku “tačku” na dva prednja zuba i da će morati da ih razdvoji kako bi je uklonila. Kao prvo, jako se plašim toga, sigurno će mnogo boleti, a drugo, ne želim da to uradi jer ću izgledati jako ružno. Na svim mojim slikama ističe se moj osmeh. Ne želim da se to promeni, možda posle toga prestanem da budem model. Molim te pomozi mi, danima sam u depresiji zbog toga.

SAVET: Potpuno te razumemo što imaš strah od zubara. Verujemo da upravo zbog toga što si se uplašila nisi dobro razumela svoju zubarku, jer ne vidimo razlog zašto bi ti razdvajala zube kako bi uklonila tu “tačku”, koja je verovatno karijes. Danas je stomatologija toliko napredovala, tu su novi materijali i tehnologije, da niko neće ni primetiti da si imala popravku na prednjim zubima. Ali jako je bitno da zubarki objasniš svoje strahove, kao i da joj kažeš koliko ti je osmeh bitan jer se baviš manekenstvom. Možeš i da potražiš mišljenje drugog stomatologa. Mi ti držimo palčeve i javi nam kako je prošlo ili nam pošalji neke svoje slike sa lepim osmehom, naravno kad rešiš problem kod zubara.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.