SOS: Sukob s roditeljima

PROBLEM: Moji roditelji očekuju od mene da imam sve petice, a ja prolazim s dvojkom. Za svaku četvorku viču na mene, ponekad me i tuku. Iako sam postala “otporna” na udarce, mislim da se sve više povlačim u sebe. Uz to sam i debela (imam 10 kg viška) i nemam prijateljice. Pedagog je prijateljica s mojim tatom, tako da nemam s kim da popričam, a nemam ni novca da psihološku pomoć potražim kod nekog drugog. Ne želim da zovem SOS telefone, ali mi je prekipelo kad me mama jedno jutro umalo istukla i oduzela mi mobilni. Razgovori ne pomažu!

SAVET: Očigledno je da ti se skupilo mnogo problema odjednom. Ne muči te samo pritisak kod kuće nego i to što nemaš prijatelje i što si nezadovoljna svojim izgledom. Dakle, nesrećna si. Ne možemo promeniti druge ljude, niti okolnosti, ali možemo raditi na sebi. I to svakoga dana. Prvo, uhvati se učenja i budi pristojna prema roditeljima. Oni će ubrzo primetiti tvoj trud pa će sigurno postati bolji prema tebi. Takođe, počni da se baviš nekim sportom i pripazi šta jedeš i s vremenom ćeš biti sve zadovoljnija svojim izgledom. A kad promeniš sve to, drugi će primetiti da si pozitivnija i poželeće da se druže s tobom.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredila: Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.