SOS: Sukobi sa sestrom

PITANJE: Moja sestra i ja smo stalno u nekom konfliktu. Volim je najviše na svetu, ali odnos među nama je kao neko stalno nadmetanje. Svađamo se svakog dana, da je to i nama dvema postalo dosadno. Ali, svađe se ponavljaju i ponavljaju i to uvek bez nekog posebnog razloga. Ne bih htela da nam i u kasnijem životnom dobu bude tako, a verujem ni ona… Šta da radimo?

SAVET: Kako je super kad imaš sestru i kad svaki problem možeš da podeliš napola. U svemu ste zajedno, i u dobru i u zlu. Trenutno, vas dve učite kako da se izborite za svoja prava i donekle zavidite jedna drugoj na prednostima koje imate jedna u odnosu na drugu. Da, da… svi to prolazimo i ponekad smo pomalo ljubomorni. To je normalno. Ono što biste mogle da radite drugačije kada započnete svađu jeste da se zaustavite i setite lepih trenutaka koje ste provele zajedno – zajedničkih igara, druženja, smeha, itd. Hajde, budite iskrene i pokažite jedna drugoj da imate više lepih i veselih trenutaka u životu nego svađa.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.