SOS: Svađa sa BFF

PROBLEM: Posvađala sam se sa najboljom drugaricom. U šestom razredu smo se smejale, išle na užinu zajedno, razgovarale o problemima… Sve u svemu, družile smo se. Ali kako smo pošle u sedmi razred, ona više ne želi da se druži sa mnom, već hoće samo da prepisuje ono što joj nije jasno, a posle toga ode sa drugim društvom. Imale smo puno toga zajedničkog i sve teške trenutke smo zajedno prebrodile, a ona me sada ostavlja. Zapitala sam se da li je problem u meni, ali nisam joj učinila nista nažao. Naprotiv, normalno sam se ponašala kao i uvek. Sada me samo povređuje i druži se sa mojim najgorim neprijateljima. Ja ne znam sada kako da se ponašam. Da pokušam da je vratim ili da je pustim da se druži sa lošim društvom dok joj ne zabiju nož u leđa, pa da shvati šta je sa mnom izgubila?
Očajna

SAVET: Iz tvog pisma jasno vidimo da si dobra drugarica. Ti si uvek tu za nju, a ona za tebe nije. Drugarstvo je kada jedna drugu podržavate, zajedno provodite vreme, zabavljate se i delite lepe i ružne trenutke. I sama vidiš da pokušava samo da te iskoristi. Možda je tako, kao što i sama kažeš, jer se uvek ponašaš normalno i nisi joj rekla da nema prava da te iskorišćava. Mislim da treba da je pustiš da „srlja” ka drugima koji nisu dobri za nju. U tvojoj školi sigurno ima devojčica koje nisu kao ona, tako da je tebi lako da izabereš bolju drugaricu od nje. Okreni se drugim devojčicama i s vremenom ćeš ponovo naći najbolju drugaricu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.