SOS: Svađa sa drugaricom zbog dečka

Dragi Hej, pišem ti opet i nadam se da ćeš mi pomoći. Posvađala sam se sa prijateljicom iz srednje škole zbog jednog dečka, ja sam njoj pričala u vezi njega i ona se naljutila. Ja sam je izbrisala, uvredilo me njeno ponašanje i bila sam ljuta na nju. I ona je mene izbrisala, rekla da sam bezobrazna, dosadna, naporna i onda me blokirala. I rekao mi je prijatelj da je ona njemu rekla da mi je lupila šamar, ja sam ostala šokirana. Ja govorim da to nije istina, bila sam uvređena i celi dan sam mislila o tome, i on je njoj rekao da to nije u redu, dobro joj je i rekao. I danas sam je se setila i fali mi, poslala sam joj zahtev i poruku “Ej htela sam da sve ispravimo”, valjda će odgovoriti . Možette li mi dat neki savet, šta da radim.

SAVET: Time što si joj se javila si dobro postupila. Zamoli je da se nađete negde da popričate, i onda joj se izvini. Ako ste dobre drugarice, ne treba da se svađate oko takvih stvari. S druge strane, normalno je da nekad dođe do svađa između prijateljica, i u takvim slučajevima je najbolje da se izvinite jedna drugoj i da nastavite dalje. Budi iskrena sa njom i reci joj da ti nedostaje i da ne želiš da se više svađate oko toga. Ipak, ako ne pristane odmah, daj joj malo vremena da iskulira a onda ponovo pokušaj da pričaš s njom. Želimo ti sreću. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.