SOS: Svađa sa sestrom

Hej imam problem. Posvađala sam se sa sestrom zbog gluposti, tvrdila mi je da je nešto bilo nekako, a ja sam znala da je bilo drugačije… Sledeći dan je samo ćutala i ponekad me provocirala, mislila sam da će proći i da ćemo se pomiriti ali ništa. Onda sam rekla drugarici koju ona i ja baš i ne volimo (priv. razlozi) zbog čega je sve počelo i ona je valjda htela posle da mojoj sestri pokaže frizuru i usput dok su pričale rekla je nešto što je značilo da sam je ogovarala (ali nisam)… I ona to nije čula… posle sam joj rekla kada je opet provocirala “ako želiš da se pomiriš reci, ako ne onda me ignoriši” ona je rekla “zašto bih se pomirila s nekim ko me ogovara”? Ali nisam je uopšte ogovarala, posle opet kod te drugarice sam pričala o njoj i o njenoj sestri (od te drugarice) kako one moraju sve da prenesu ovo, ono (ustvari to je ta drugarica pričala) i ja sam onako potvrđivala jer mi je glupo bilo da je ispaljujem, i onda je sestra došla i imala je slušalice u ušima ja sam drugarici u tom trenu rekla “ćuti” ona je rekla “što, i onako treba da zna”. Mislila sam da nije čula jer je ignorisala… Već danima ne komuniciramo, jako mi je teško, znam da ne želi da se pomiri i da se izvinim jer me istada ignoriše.

SAVET: Za početak, radi boljeg odnosa između tebe i sestre, prestani da pričaš o njom sa tom drugaricom, jer ona samo “doliva ulje na vatru” i čini stvari samo gorim nego što već jesu. Sledeće što treba da uradiš jeste da daš sestri malo vremena da iskulira i da se odljuti, a onda tek da joj priđeš i pokušaš da popričaš sa njom i da joj se izviniš. Kaži da si jako tužna jer ste u lošim odnosima i da ti je žao što je do toga uopšte došlo, a takođe pokušaj da joj objasniš kako je nisi ogovarala. Budi samo iskrena i reci joj kako se osećaš, i ona će razumeti. Sestre ste, ne može zauvek da se ljuti! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.