SOS: Svađe s roditeljima

PROBLEM: Imam jedan problem. Često se svađam sa roditeljima.  Naravno da mi zbog toga nije drago, ali oni misle obrnuto. Urotili su se protiv mene i ne daju mi mira. Uzeli su mi telefon, zabranili TV, izlaske, ma sve. Ne znam zašto to rade. Ja im od sada mnogo više odgovaram, pa su zato još stroži. Kako da popravim odnos sa roditeljima? Plizzz help me…

SAVET: Mnogi tvoji prijatelji manje-više prolaze kroz isto. Nije ništa neobično da se ne slažeš sa roditeljima jer su vam prioriteti drugačiji. A pošto kažeš da ti nije drago što se svađate, jasno je da ti je stalo do njih. Zašto im to ne bi i pokazala? Uradi za njih neku malu stvar kako bi shvatili koliko ceniš sve ono što su oni učinili za tebe. Razmisli koliko truda ulažu u tebe: plaćaju izlaske, kupuju gardarobu, kuvaju, spremaju, duže ostaju na poslu kako biste mogli svi zajedno da idete na letovanje, itd. Roditeljima znače sitnice kojima im deca iskazuju zahvalnost. Jednom u nedelju dana pitaj ih kako bi mogla da im pomogneš. Najverovatnije neće želeti tvoju pomoć, ali ono što će zapamtiti jeste da misliš na njih (kao i oni na tebe) i da mogu da računaju na tebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredile: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov i Sanja Matasić

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.