SOS: Svađe sa bratom

PROBLEM: Imam veliki problem. U poslednje vreme sam u jako lošim odnosima sa mlađim bratom. Jednom je uzeo moj dnevnik i čitao ga na sav glas, pa je kasnije svima rekao moje najveće tajne. Izaziva me jer zna da ne smem ništa da mu uradim zato što je mlađi. Ne mogu da ga ignorišem jer uzima moje lične stvari, a ne znam šta da uradim.

SAVET: Da vidimo kako si se našla u svemu ovom. Možda si zaboravila dnevnik na stolu i tvoj brat nije mogao da odoli da ga ne otvori. To je isto kao kad stoji tvoj omiljeni čokoladini kolač na stolu ispred tebe, a neko ti kaže da ga ne jedeš. Da li bi uspela da se suzdržiš i da ne probaš nimalo kolača? A možda bi ga i celog pojela? E, pa tako je bilo i sa tvojim bratom. Zato svoje stvari čuvaj i stavljaj u orman ili fioku radnog stola na dno ispod nekih dosadnih knjiga (istorija za sedmi razred ili nešto slično) koje nikada ne bi dirao, a kamoli čitao.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.