SOS: Svađe sa sestrom

Moja sestra uvek započinje svađu, a ja sam na kraju kriva. Pokušala sam s mamom razgovarati o tome, ali ona kaže da je ona starija i da su stariji uvek u pravu. Ne znam kako da rešim ovu situaciju pa vas molim za pomoć.

SAVET: Prvo pokušaj da porazgovaraš sa sestrom o svemu tome. Verovatno vam je obema u interesu da se ne svađate i da budete u dobrim odnosima, pa joj predloži da sklopite „primirje“. Možda će biti voljnija za tako nešto kada vidi da je ne tužiš kod mame, već da se obraćaš direktno njoj. Objasni joj koliko mrziš kad se svađate i koliko bi volela da prestanete to da radite. Naravno, normalno je da se ponekad posvađate, to se događa između braće i sestara i prilično je normalno, ali nije baš prijatno ako se događa prečesto. Tako da bi super bilo da joj predložiš da se nekako dogovorite oko svega toga, kao i da se potrudite da se više ne svađate. U svakom slučaju, ako ni to ne upali, ponovo popričaj sa mamom, i zamoli je da posreduje između vas. Reci joj da se ne slažeš da to što je sestra starija od tebe znači da je uvek u pravu, a još manje znači da treba da uvek započinje svađe i raspravke i da se sa tim izvuče. Ispričaj joj tačno kako se šta desilo tokom svađe kako bi ona imala uvid u to „ko je kriv“.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.